GOŁĄBKI WEGETARIAŃSKIE

w sosie pomidorowym
ręcznie zawijane

Gołąbki z farszem ryżowo – warzywnym to propozycja tradycyjnego dodatku obiadowego w odsłonie dla wegetarian i fleksitarian. Dzięki dużej ilości warzyw jest to sycące danie, a dodatek sosu pomidorowego nadaje mu klasycznego posmaku.

woda, kapusta biała 30%, farsz 16% [pieczarki 8,3%, ryz biały
4%, cebula, olej rzepakowy, marchew, grzyby suszone (podgrzybek, pieczarka), sól, przyprawy], pomidory 13%, cebula, koncentrat pomidorowy 5,5%, cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, sól, przyprawy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 308 kJ/ 74 kcal
Tłuszcz 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 9,8 g
w tym cukry 3,2 g
Białko 1,7 g
Sól 1,0 g

Produkt może zawierać: gorczycę, seler, soję, gluten, mleko (łącznie z laktozą), jaja.

GOŁĄBKI WEGETARIAŃSKIE

w sosie pomidorowym
ręcznie zawijane

Gołąbki z farszem ryżowo – warzywnym to propozycja tradycyjnego dodatku obiadowego w odsłonie dla wegetarian i fleksitarian. Dzięki dużej ilości warzyw jest to sycące danie, a dodatek sosu pomidorowego nadaje mu klasycznego posmaku.

woda, kapusta biała 30%, farsz 16% [pieczarki 8,3%, ryz biały
4%, cebula, olej rzepakowy, marchew, grzyby suszone (podgrzybek, pieczarka), sól, przyprawy], pomidory 13%, cebula, koncentrat pomidorowy 5,5%, cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, sól, przyprawy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 308 kJ/ 74 kcal
Tłuszcz 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 9,8 g
w tym cukry 3,2 g
Białko 1,7 g
Sól 1,0 g

Produkt może zawierać: gorczycę, seler, soję, gluten, mleko (łącznie z laktozą), jaja.