• CHILLI CON CARNE Z RYŻEM

    KUCHNIA MEKSYKAŃSKA

    ♦  MEKSYKAŃSKI SMAK

    ♦  PORCJA WARZYW

    ♦  PIKANTNY SMAK

    Danie przygotowane na bazie mielonego mięsa wieprzowego podsmażanego z dodatkiem m.in. fasoli czerwonej, pomidorów, kukurydzy oraz przypraw.

    Danie o charakterystycznym, intensywnym i pikantnym smaku serwowane z ugotowanym na sypko ryżem.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

    W kuchence mikrofalowej (800 W): zdejmij papierową owijkę, następnie zdejmij lub nakłuj folię i podgrzewaj przez około 3 minuty.

    W naczyniu z woda: zdejmij papierową owijkę, następnie zamknięty talerzyk umieść w naczyniu z gotującą się wodą, przez 10 minut.

    Na patelni, w garnku: zawartość talerzyka podgrzewaj przez 10 minut, ciągle mieszając.

    SKŁADNIKI:Składniki: ryż biały gotowany 39% (ryż biały, woda),  mięso wieprzowe 18%, czerwona fasola gotowana 9% (czerwona fasola, woda), pomidory 9%, czerwona papryka 6%,  woda, cebula, kukurydza 3%, skrobia modyfikowana, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól, przyprawy, cukier, chili 0,2%

  • KURCZAK CURRY PO INDYJSKU Z RYŻEM

    KUCHNIA INDYJSKA

    ♦  ORIENTALNY SMAK

    ♦  SOCZYSTY KURCZAK

    ♦  SŁODKA BRZOSKWINIA

    Aromatyczny filet z kurczaka w pysznym, kremowym sosie curry z dodatkiem brzoskwiń.

    Dopełnieniem całości jest ugotowany na sypko ryż.

    Danie, którego słodkawy smak i mocno wyczuwalna przyprawa curry pozwolą cieszyć się smakami kuchni indyjskiej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

    W kuchence mikrofalowej (800 W): zdejmij papierową owijkę, następnie zdejmij lub nakłuj folię i podgrzewaj przez około 3 minuty.

    W naczyniu z woda: zdejmij papierową owijkę, następnie zamknięty talerzyk umieść w naczyniu z gotującą się wodą, przez 10 minut.

    Na patelni, w garnku: zawartość talerzyka podgrzewaj przez 10 minut, ciągle mieszając.

    SKŁADNIKI:

    Ryż biały gotowany 39% (ryż biały, woda), woda, mięso z kurczaka 15%, brzoskwinie 8,5 %, śmietana (z mleka), cebula, cukier, skrobia modyfikowana, olej rzepakowy, sól, przyprawy, curry (zawiera gorczycę) 0,25%.

  • GULASZ A’LA STROGONOW Z KASZĄ GRYCZANĄ

    KUCHNIA ROSYJSKA

    ♦  KLASYCZNY SMAK

      SYCĄCE DANIA

      SOCZYSTA WIEPRZOWINA

    Przypieczone mięso wieprzowe w pysznym sosie pieczarkowym z dodatkiem koncentratu pomidorowego i przypraw aromatyczno smakowych. Smak zdecydowany, mocny nawiązujący do tradycji kuchni rosyjskiej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:W kuchence mikrofalowej (800 W): zdejmij papierową owijkę, następnie zdejmij lub nakłuj folię i podgrzewaj przez około 3 minuty.

    W naczyniu z woda: zdejmij papierową owijkę, następnie zamknięty talerzyk umieść w naczyniu z gotującą się wodą, przez 10 minut.

    Na patelni, w garnku: zawartość talerzyka podgrzewaj przez 10 minut, ciągle mieszając.

    SKŁADNIKI:

    Kasza gryczana gotowana 36% (kasza gryczana, woda), woda, pieczarki 16 %, mięso wieprzowe 15%, cebula koncentrat pomidorowy 3 %, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól, skrobia modyfikowana, przyprawy, ekstrakt drożdżowy, warzywa suszone w zmiennych proporcjach (pasternak, marchew, pietruszka, czosnek), hydrolizat białka sojowego, aromaty (mleko), śmietana (z mleka), cukier, ocet spirytusowy, suszony koncentrat cytryny, koncentrat suszonej cebuli.